Hírek, aktualitások:


MEGHÍVÓ SZÜLŐI ÉRTEKEZLETRE

Tisztelt Szülők!

Tisztelettel meghívom Önöket 2019. augusztus 28. – án szerdán 1530 órakor kezdődő összevont Szülői értekezletünkre, melynek helyszíne: 2135 Csörög, Kossuth utca 21. – az óvoda tornaterme. Kérem a tisztelt szülőket, hogy a megbeszélésen gyerekek nélkül szíveskedjenek megjelenni.

TÉMÁI:
- óvónénik bemutatása, csoportbeosztások,
- házirend ismertetése

Majd csoportos szülői értekezletek megtartása:
- évkezdéshez szükséges dokumentumok kitöltése
- kiscsoportban: jelek kiosztása, beszoktatás ütemezése
- szülői munkaközösség tagjainak megválasztása
- és egyéb aktualitások megbeszélése

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!

Köszönettel:
Gáspár Tiborné
intézményvezető

Csörög. 2019. június 21.Tisztelt Szülők!

Az óvoda 2019.07.22.től 2019. 08.21.-ig tart zárva.
A gyermekeket augusztus 21.-től fogadja intézményünk.
2019.08.26.-án Tanévnyitó nevelési értekezletet tartunk.
Azok a szülők, akik a gyermekek elhelyezéséről a zárva tartás alatt, vagy az értekezlet napján nem tudnak gondoskodni, igényelhetik az ügyeletet a Csemeteliget Napközi Otthonos Óvodában 2133 Sződliget, Vörösmarty u. 8-12.
Igényüket minden esetben az óvodatitkárnál jelezzék az étkezés biztosítása végett.
Korábban már tájékoztattuk Önöket, hogy 2018. február 1-től az előzetesen bejelentett létszám alapján rendelt ételmennyiséget kapja az intézmény. A hiányzásokra való tekintettel levélben is küldtünk tájékoztatást, amelyet személyesen minden óvodás szüleinek eljuttattunk. Valamint a 2018.08.29-én megtartott összevont szülői értekezleten tájékoztattam Önöket arról, hogy szíveskedjenek az Óvoda telefonszámán: 06-27-389-357, vagy személyesen reggel 9 óráig bejelenteni, ha gyermekük hiányzik az óvodából (ha csak egyetlen napot is!), illetve azt is, mikortól lehet számítani a hiányzás utáni első óvodába jövetelére. Csak úgy tudjuk gyermeke számára biztosítani a megfelelő étkezést, ha tudjuk, milyen mennyiséget kell, hogy rendeljen az óvoda.
Amennyiben a gyermek, betegség miatt maradt távol az óvodából, úgy orvosi igazolás nélkül és az étkezés igénylése nélkül Őt óvodai nevelésbe bevenni nem tudjuk.
Kérem, Önöket a gyermekek érdekében a fent felsoroltakat vegyék figyelembe.
Köszönettel: Gáspár Tiborné
intézményvezető
„NYISD KI RÓZSÁM KAPUDAT!”
2019.04.17-én tartottuk óvodába csalogató nyílt napunkat. Örömünkre szolgál, hogy minden évben egyre többen látogatják ezt a rendezvényt, amely már hagyománnyá vált. Ebből az alkalomból betekintést nyerhettek óvodánk életébe és a foglalkozások menetébe nemcsak az idejáró gyermekek, hanem leendő óvodásaink szülei és hozzátartozói is. Alkalmuk nyílik megismerkedni és kapcsolatot teremteni az új óvónénikkel. A mostani rendezvény egy kicsit eltért a megszokottól. A kézműves foglalkozás előtt egy kis ízelítőt kaptak vendégeink a csoportok tudásából. Minden csoport a korosztályának megfelelő műsorral kedveskedett vendégeinknek. Az együtt elkészített „húsvéti ajándékokat” örömmel vitték haza a gyermekek és szüleik.


FÖLD NAPJA 2019.04.29.
A Csiri-biri Óvodában 2019.04.29-én virágültetéssel ünnepeltük a Föld napját. A szülők 1-1 virágpalánta felajánlásával járultak hozzá az óvoda szépítéséhez. A gyerekek saját kezűleg ültették el és együtt gondoskodunk a kis virágokról, melyek intézményünket díszítik. Köszönjük a szülőknek, hogy hozzájárultak óvodánk szebbé tételéhez.


Beszámoló az úszásoktatásról

Elindult a nagycsoportosok úszásoktatása a Váci Tanuszodában. Márciusban már 10 alkalommal vettek részt az oktatáson a tanköteles korú gyerekek. A tanuszodában 2 csoportban történik a vízhez szoktatás, ahol Petró Zoltán úszásoktató foglalkozik a gyermekekkel több, mint 15 éves tapasztalattal. Intézményünkből minden alkalommal 2 fő kíséri a gyermekeket 1 óvodapedagógus és a csoportos dajka néni. Az utazás során és az oktatást követő gondozási feladatok (hajszárítás) miatt elengedhetetlen a kettő felnőtt jelenléte. A csoport óvodában maradó tagjaival a másik csoportos óvodapedagógus foglalkozik. A csoport kettébontása, a napirendhez történő alkalmazkodás mindenkori precíz szervezést igényel az óvoda alkalmazotti közösségétől. Reméljük, munkánk meghozza gyümölcsét, hiszen az úszással nagymértékben fejlődik a gyerekek mozgáskoordinációja, felszabadultabbak lesznek, nő az önbizalmuk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a szülők támogatnak ebben a munkában, türelemmel megvárják a busz érkezését és hálásak azért, hogy gyermekeik az önkormányzat és az óvoda segítségével megtanulnak úszni. Köszönjük Csörög Község Önkormányzatának, hogy támogatásával lehetővé vált egy hagyomány elindítása, amellyel az intézményünkbe járó gyermekek egészséges fejlődését segítjük elő. Reméljük a következő tanévben is lesz lehetőségük erre.

TANFELÜGYELETI INTÉZMÉNYI ELLENŐRZÉS 2019.03.08.

2019.03.08.-án pénteken az Oktatási Hivatal szakemberei - mentorok és szakértők- intézményi tanfelügyeleti ellenőrzést tartottak óvodánkban. Az ellenőrzés előzetesen bejelentett időpontban és pontos napirend szerint történt. Az ellenőrzést végző vezető tanfelügyelő már kollégái érkezése előtt megcsodálta a tavaszi dekorációval díszített szép és tiszta óvodaépületet, amelyet később az előírásnak megfelelően a tanfelügyelők is körbejártak. A bemutatkozást követően a szülői közösség tagjaival készítettek interjút az óvoda életéről. Ezúton is köszönöm a szülők pozitív hozzáállását, együttműködését. Ezután a három óvodai csoportból 1-1 óvodapedagógussal folytattak beszélgetést a nevelői munkáról, az óvoda életéről, a község életében történő részvételről, az intézmény vezetőjéről. Az óvodai dokumentumokat az oktatási Hivatal informatikai felületén keresztül véleményezték, majd a napirend további részeként a csoportok dokumentációit – a naplót és a fejlődési naplót- nézték át. A vezetővel készített interjúban az intézményi elvárás rendszer azon kérdéseire kerestek választ, amely 7 alpontban 125 szempontra (indikátor) lebontva vizsgálja a minőségi megfelelést. Az interjúk után a szakértők megtekintették a csoportokban folyó munkát, betekintést nyerhettek mindennapi életünkbe. Úgy érzem pozitív benyomással távoztak óvodánkból. Az óvodában folyó nevelői munka pozitív minőségét 03.23-án az Oktatási Hivatal informatikai oldalán megjelent 20 oldalas jegyzőkönyv támasztja alá.

„ZENE OVI” A CSIRI-BIRI ÓVODÁBAN

A 2018/2019-es tanévben indítottuk új kezdeményezésként a Zene Ovit. Havonta egy alkalommal Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes frontembere tart zenés foglalkozást óvodásainknak. Ilyenkor ismerkedünk különböző hangszerekkel, népzenei motívumokkal, együtt énekelünk és óvodai zenés játékokat játszunk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már kisgyermekkorban találkozzanak a népzenével, tánccal és megismerjék nemzeti hagyományainkat. „Az óvodával, annak zenéjével foglalkozni nem mellékes kis pedagógiai kérdés, hanem országépítés...” Kodály Zoltán A tanév második részében februárban együtt „Farsangoltunk”, márciusban pedig zeneszóval kergettük a telet, „Kiszéztünk”. A gyermekek minden Zene Ovit külön élményként élnek meg. Szívesen beszélgetnek és mesélnek róla. Erről tanúskodnak a foglalkozásokon készült felvételek is. A gyermekek, akik a zene szépségére mindig fogékonyak. „A zene hatása olyan emberformáló erő, amely kihat az egész személyiségre…” Kodály Zoltán


SZIVÁRVÁNY
Kiscsoport 2018/2019

Királyné Varga Anita – Anita néni- óvónéni
Veress Lenke Katalin – Lenke néni - óvónéni
Bartalis Mónika – Móni néni- dajka

1. Balázsi Máté
2. Bari Balázs József
3. Berki Klarissza
4. Hasimi Nida Lida
5. Hegedűs Koppány Viktor
6. Kiss Milán
7. Kremmer Medox
8. László Miranda Anikó
9. Nemecz Zoé
10. Németh Eszter Jázmin
11. Németh Seron
12. Nyerlucz Izmael János
13. Oláh Zsaklin Vivien
14. Radics Ádám Róbert
15. Rácz Rómeó
16. Rostás Alexandra
17. Sebők Milán
18. Sörös Dominik
19. Sütő Joakim Róbert
20. Sztojka Angelina Rubina
21. Varga Péter Noel
22. Zsákai Dilen Karim

FELHŐ
Nagycsoport 2018/2019

Gáspár Tiborné- Márti néni- óvónéni
Fehérvizi Ferencné – Kata néni- óvónéni
Horváth Krisztina – Kriszti néni- dajka

1. Ármós Dominik
2. Balázs Antónió
3. Balázsi Viktória
4. Bangó Klára
5. Barabás Bence
6. Bari Mia Zsófia
7. Bari Richárd Dominik
8. Berki Dzsesszika
9. Berki Márió Patrik
10. Büyükkol Aziz
11. Csorba Gábor
12. Farkas Natália
13. Gáspár Bianka
14. Hasimi Said Milán
15. Jakab Debóra Ketrin
16. Kovács Áron Péter
17. Lakatos Amira
18. Morzsa Ramóna
19. Nemecz Noel
20. Oláh Tibor Brendon
21. Rácz Rubina Melissza
22. Sütő Jázmin Napsugár
23. Varga Luca Hanna

NAPOCSKA
Középsőcsoport 2018/2019

Tomecskó Mihályné – Ica néni - óvónéni
Hrabovszkyné Bus Katalin – Kati néni- óvónéni
Szénássy Béláné – Kati néni- dajka

1. Andrási Dorina
2. Barabás Dóra
3. Baranyi Rikárdó Pál
4. Bari Amira Melissza
5. Bari Valentina Cintia
6. Berki Alex Rikárdó
7. Berki Flóra Jázmin
8. Berki József Rikárdó
9. Berki Liána Szonja
10. Fenyvesi Gábor
11. Gáspár Melissza Katalin
12. Hasimi Bébé Meriam
13. Hevesi Kitti Rubina
14. Kálló Zalán
15. Lakatos Jázmin
16. Lakatos Kristóf
17. Lakatos Szelina
18. Lesku Márió
19. Lukács Amira Jamina
20. Nyerlucz Amira Ilona
21. Oláh Rikárdó Noel
22. Rostás Levente Patrik
23. Sörös Elizabet
24. Szabó Péter
25. Sztojka Sándor Dzsúlió
26. Teknyős Sándor Igor

.
A honlapot működteti Csörög község önkormányzata. A honlapot készítette: Molnár László