Hírek, aktualitások:

NAPOCSKA

(nagycsoport)

 

 Mintyován Viktória – Viki néni - óvónéni

Hrabovszkyné Bus Katalin – Kati néni- óvónéni

 Szénássy Béláné – Kati néni- dajka

 

 

1.     Ármós Dominik

2.     Bada Klarissza Eperke

3.     Balázsi Viktória

4.     Baranyi Rikárdó Pál

5.     Bari Amira

6.     Bari Richárd

7.     Bari Valentina Cintia

8.     Berki Flóra Jázmin

9.     Berki József Rikárdó

10.                       Berki Liána

11.                       Fenyvesi Gábor

12.                       Gáspár Melissza

13.                       Hasimi Bébé Meriam

14.                       Hevesi Kitti Rubina

15.                       Lakatos Jázmin

16.                       Lakatos Kristóf

17.                       Lakatos Szelina

18.                       Lesku Márió

19.                       Lukács Amira Jamina

20.                       Nyerlucz Amira Ilona

21.                       Rostás Levente Patrik

22.                       Révész Elizabet

23.                       Szabó Péter

24.                       Sztojka Sándor Dzsúlió

25.                       Teknyős Sándor Igor

26.                       Varga Luca Hanna

 

 

 

 

 SZIVÁRVÁNY

(középső csoport)

 

 Királyné Varga Anita – Anita néni- óvónéni

Gáspár Tiborné – Márti néni - óvónéni

 Bartalis Mónika – Móni néni- dajka

 

 

 

1.     Bari Balázs

2.     Balázsi Máté

3.     Berki Klarissza

4.     Hasimi Nida Lida

5.     Hegedűs Koppány Viktor

6.     Kozák Rajmund

7.     Nemecz Zoé

8.     Németh Eszter Jázmin

9.     Nyerluc Gréta

10.                       Oláh Zsaklin Vivien

11.                       Radics Ádám Róbert

12.                       Sebők Milán

13.                       Sütő Joakim Róbert

14.                       Sztojka Angelina Rubina

15.                       Varga Péter Noel

16.                       Zsákai Dilen Karim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FELHŐ

(kiscsoport)

 

Fehérvizi Ferencné – Kati néni-  óvónéni

Szabó-Dian Erika- Erika néni- óvónéni

Horváth Krisztina – Kriszti néni-  dajka

 

 

 

1.     Berki          Nenszi Rút

2.     Hadari Barbara Dominika

3.     Hevesi Zoltán Brendon

4.     Jantsek Richárd József

5.     Kremmer Medox

6.     László Panka

7.     Németh Jázmin Norina

8.     Nyerlucz Izmael János

9.     Oláh Zoé Sára

10.                       Porczió Levente Patrik

11.                       Raffael Klarissza

12.                       Rácz Rómeó

13.                       Révész Dominik

14.                       Sipos Kevin

15.                       Széphegyi Gábriel Dávid

16.                       Skerletz Viktória

17.                       Sztojka Britani Lorena

18.                       Teknyős Szonja

19.                       Teknyős Szorina

 

 

„NYISD KI RÓZSÁM KAPUDAT!”
2019.04.17-én tartottuk óvodába csalogató nyílt napunkat. Örömünkre szolgál, hogy minden évben egyre többen látogatják ezt a rendezvényt, amely már hagyománnyá vált. Ebből az alkalomból betekintést nyerhettek óvodánk életébe és a foglalkozások menetébe nemcsak az idejáró gyermekek, hanem leendő óvodásaink szülei és hozzátartozói is. Alkalmuk nyílik megismerkedni és kapcsolatot teremteni az új óvónénikkel. A mostani rendezvény egy kicsit eltért a megszokottól. A kézműves foglalkozás előtt egy kis ízelítőt kaptak vendégeink a csoportok tudásából. Minden csoport a korosztályának megfelelő műsorral kedveskedett vendégeinknek. Az együtt elkészített „húsvéti ajándékokat” örömmel vitték haza a gyermekek és szüleik.


FÖLD NAPJA 2019.04.29.
A Csiri-biri Óvodában 2019.04.29-én virágültetéssel ünnepeltük a Föld napját. A szülők 1-1 virágpalánta felajánlásával járultak hozzá az óvoda szépítéséhez. A gyerekek saját kezűleg ültették el és együtt gondoskodunk a kis virágokról, melyek intézményünket díszítik. Köszönjük a szülőknek, hogy hozzájárultak óvodánk szebbé tételéhez.


Beszámoló az úszásoktatásról

Elindult a nagycsoportosok úszásoktatása a Váci Tanuszodában. Márciusban már 10 alkalommal vettek részt az oktatáson a tanköteles korú gyerekek. A tanuszodában 2 csoportban történik a vízhez szoktatás, ahol Petró Zoltán úszásoktató foglalkozik a gyermekekkel több, mint 15 éves tapasztalattal. Intézményünkből minden alkalommal 2 fő kíséri a gyermekeket 1 óvodapedagógus és a csoportos dajka néni. Az utazás során és az oktatást követő gondozási feladatok (hajszárítás) miatt elengedhetetlen a kettő felnőtt jelenléte. A csoport óvodában maradó tagjaival a másik csoportos óvodapedagógus foglalkozik. A csoport kettébontása, a napirendhez történő alkalmazkodás mindenkori precíz szervezést igényel az óvoda alkalmazotti közösségétől. Reméljük, munkánk meghozza gyümölcsét, hiszen az úszással nagymértékben fejlődik a gyerekek mozgáskoordinációja, felszabadultabbak lesznek, nő az önbizalmuk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a szülők támogatnak ebben a munkában, türelemmel megvárják a busz érkezését és hálásak azért, hogy gyermekeik az önkormányzat és az óvoda segítségével megtanulnak úszni. Köszönjük Csörög Község Önkormányzatának, hogy támogatásával lehetővé vált egy hagyomány elindítása, amellyel az intézményünkbe járó gyermekek egészséges fejlődését segítjük elő. Reméljük a következő tanévben is lesz lehetőségük erre.

TANFELÜGYELETI INTÉZMÉNYI ELLENŐRZÉS 2019.03.08.

2019.03.08.-án pénteken az Oktatási Hivatal szakemberei - mentorok és szakértők- intézményi tanfelügyeleti ellenőrzést tartottak óvodánkban. Az ellenőrzés előzetesen bejelentett időpontban és pontos napirend szerint történt. Az ellenőrzést végző vezető tanfelügyelő már kollégái érkezése előtt megcsodálta a tavaszi dekorációval díszített szép és tiszta óvodaépületet, amelyet később az előírásnak megfelelően a tanfelügyelők is körbejártak. A bemutatkozást követően a szülői közösség tagjaival készítettek interjút az óvoda életéről. Ezúton is köszönöm a szülők pozitív hozzáállását, együttműködését. Ezután a három óvodai csoportból 1-1 óvodapedagógussal folytattak beszélgetést a nevelői munkáról, az óvoda életéről, a község életében történő részvételről, az intézmény vezetőjéről. Az óvodai dokumentumokat az oktatási Hivatal informatikai felületén keresztül véleményezték, majd a napirend további részeként a csoportok dokumentációit – a naplót és a fejlődési naplót- nézték át. A vezetővel készített interjúban az intézményi elvárás rendszer azon kérdéseire kerestek választ, amely 7 alpontban 125 szempontra (indikátor) lebontva vizsgálja a minőségi megfelelést. Az interjúk után a szakértők megtekintették a csoportokban folyó munkát, betekintést nyerhettek mindennapi életünkbe. Úgy érzem pozitív benyomással távoztak óvodánkból. Az óvodában folyó nevelői munka pozitív minőségét 03.23-án az Oktatási Hivatal informatikai oldalán megjelent 20 oldalas jegyzőkönyv támasztja alá.

„ZENE OVI” A CSIRI-BIRI ÓVODÁBAN

A 2018/2019-es tanévben indítottuk új kezdeményezésként a Zene Ovit. Havonta egy alkalommal Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes frontembere tart zenés foglalkozást óvodásainknak. Ilyenkor ismerkedünk különböző hangszerekkel, népzenei motívumokkal, együtt énekelünk és óvodai zenés játékokat játszunk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már kisgyermekkorban találkozzanak a népzenével, tánccal és megismerjék nemzeti hagyományainkat. „Az óvodával, annak zenéjével foglalkozni nem mellékes kis pedagógiai kérdés, hanem országépítés...” Kodály Zoltán A tanév második részében februárban együtt „Farsangoltunk”, márciusban pedig zeneszóval kergettük a telet, „Kiszéztünk”. A gyermekek minden Zene Ovit külön élményként élnek meg. Szívesen beszélgetnek és mesélnek róla. Erről tanúskodnak a foglalkozásokon készült felvételek is. A gyermekek, akik a zene szépségére mindig fogékonyak. „A zene hatása olyan emberformáló erő, amely kihat az egész személyiségre…” Kodály Zoltán


.
A honlapot működteti Csörög község önkormányzata. A honlapot készítette: Molnár László