Hírek, aktualitások:


Óvoda 2021. nyári zárvatartása PM. határorozat

Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatos jogszabályi változásokról és a szülőket érintő fontosabb tudnivalókról

Tisztelt Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 2020. január 1-jén hatályba lépő módosítása alapján 2020. január 1-jétől az Oktatási Hivatal fog döntést hozni a tanköteles korú gyermekek további egy nevelési évig óvodai nevelésben való részvételéről, valamint a hat éves kor előtti iskolakezdésre vonatkozó kérelmek kapcsán. A hatályba lépő jogi változásokról, valamint a szülőket érintő legfontosabb változásokról – az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelési Államtitkársága által készített tájékoztató anyagot az alábbiakban olvashatják.

Névsor:

2020/2021-es nevelési év névsora

 

SZIVÁRVÁNY

Nagy csoport

 

KIRÁLYNÉ VARGA ANITA óvodapedagógus

GÁSPÁR TIBORNÉ- MÁRTI óvodapedagógus

SZÉNÁSSY BÉLÁNÉ- KATIKA dajka

 

 

1.      Bari Balázs

2.      Bari Amira Melissza

3.      Berki Flóra Jázmin

4.      Berki Klarissza

5.      Berki Liliána Szonja

6.      Boldog Kornélia

7.      Hasimi Bébé Meriam

8.      Hegedűs Koppány Viktor

9.      Hevesi Kitti Rubina

10.  Kozák Rajmund

11.  Nemecz Zoé

12.  Németh Eszter Jázmin

13.  Nyerluc Izmael János

14.  Oláh Zsaklin Vivien

15.  Radics Ádám Róbert

16.  Rácz Rómeó

17.  Révész Elizabeth

18.  Rostás Levente Patrik

19.  Sebők Milán

20.  Sivák Eperke Tatjána

21.  Sütő Joakim Róbert

22.  Sztojka Angelina Rubina

23.  Varga Péter Noel

 

 

 

FELHŐ

Középső csoport

 

FEHÉRVIZI FERENCNÉ- KATI óvodapedagógus

HORVÁTH KRISZTINA dajka

 

 

 

1.      Berki   Nenszi Rút

2.      Boldog Konrád

3.      Buzgó Tibor

4.      Hadari Barbara Dominika

5.      Hasimi Nida Lida

6.      Hevesi Zoltán Brendon

7.      Jantsek Richárd József

8.      Kremmer Medox

9.      László Panka

10.  Németh Jázmin Norina

11.  Németh Britani Lorena

12.  Oláh Zoé Sára

13.  Porczió Levente Attila

14.  Révész Dominik

15.  Rostás Alexandra

16.  Sipos Kevin

17.  Teknyős Szonja

18.  Teknyős Szorina

 

 

NAPOCSKA

Kiscsoport

HRABOVSZKYNÉ BUS KATALIN óvodapedagógus

BUSTYA PIROSKA óvodapedagógus

BARTALIS MÓNIKA dajka

 

 

 

1.      Csípő Tamás

2.      Forgács Zsolt

3.      Haga Vivien Hanna

4.      Hollóczy Klára Judit

5.      Horváth Alexander Enricó

6.      Horváth Zafira Tia

7.      Jónás Beatrix

8.      Lakatos Lara

9.      Lukács Alisa Szabina

10.  Mórai Laura Elvira

11.  Nagy Krisztián

12.  Oláh Sanel Tifani

13.  Raffael Klarissza

14.  Rostás István

15.  Sivák Bendegúz Levente

16.  Skerletz Viktória

17.  Pótor Levente

 

 

 

„NYISD KI RÓZSÁM KAPUDAT!”
2019.04.17-én tartottuk óvodába csalogató nyílt napunkat. Örömünkre szolgál, hogy minden évben egyre többen látogatják ezt a rendezvényt, amely már hagyománnyá vált. Ebből az alkalomból betekintést nyerhettek óvodánk életébe és a foglalkozások menetébe nemcsak az idejáró gyermekek, hanem leendő óvodásaink szülei és hozzátartozói is. Alkalmuk nyílik megismerkedni és kapcsolatot teremteni az új óvónénikkel. A mostani rendezvény egy kicsit eltért a megszokottól. A kézműves foglalkozás előtt egy kis ízelítőt kaptak vendégeink a csoportok tudásából. Minden csoport a korosztályának megfelelő műsorral kedveskedett vendégeinknek. Az együtt elkészített „húsvéti ajándékokat” örömmel vitték haza a gyermekek és szüleik.


FÖLD NAPJA 2019.04.29.
A Csiri-biri Óvodában 2019.04.29-én virágültetéssel ünnepeltük a Föld napját. A szülők 1-1 virágpalánta felajánlásával járultak hozzá az óvoda szépítéséhez. A gyerekek saját kezűleg ültették el és együtt gondoskodunk a kis virágokról, melyek intézményünket díszítik. Köszönjük a szülőknek, hogy hozzájárultak óvodánk szebbé tételéhez.


Beszámoló az úszásoktatásról

Elindult a nagycsoportosok úszásoktatása a Váci Tanuszodában. Márciusban már 10 alkalommal vettek részt az oktatáson a tanköteles korú gyerekek. A tanuszodában 2 csoportban történik a vízhez szoktatás, ahol Petró Zoltán úszásoktató foglalkozik a gyermekekkel több, mint 15 éves tapasztalattal. Intézményünkből minden alkalommal 2 fő kíséri a gyermekeket 1 óvodapedagógus és a csoportos dajka néni. Az utazás során és az oktatást követő gondozási feladatok (hajszárítás) miatt elengedhetetlen a kettő felnőtt jelenléte. A csoport óvodában maradó tagjaival a másik csoportos óvodapedagógus foglalkozik. A csoport kettébontása, a napirendhez történő alkalmazkodás mindenkori precíz szervezést igényel az óvoda alkalmazotti közösségétől. Reméljük, munkánk meghozza gyümölcsét, hiszen az úszással nagymértékben fejlődik a gyerekek mozgáskoordinációja, felszabadultabbak lesznek, nő az önbizalmuk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a szülők támogatnak ebben a munkában, türelemmel megvárják a busz érkezését és hálásak azért, hogy gyermekeik az önkormányzat és az óvoda segítségével megtanulnak úszni. Köszönjük Csörög Község Önkormányzatának, hogy támogatásával lehetővé vált egy hagyomány elindítása, amellyel az intézményünkbe járó gyermekek egészséges fejlődését segítjük elő. Reméljük a következő tanévben is lesz lehetőségük erre.

TANFELÜGYELETI INTÉZMÉNYI ELLENŐRZÉS 2019.03.08.

2019.03.08.-án pénteken az Oktatási Hivatal szakemberei - mentorok és szakértők- intézményi tanfelügyeleti ellenőrzést tartottak óvodánkban. Az ellenőrzés előzetesen bejelentett időpontban és pontos napirend szerint történt. Az ellenőrzést végző vezető tanfelügyelő már kollégái érkezése előtt megcsodálta a tavaszi dekorációval díszített szép és tiszta óvodaépületet, amelyet később az előírásnak megfelelően a tanfelügyelők is körbejártak. A bemutatkozást követően a szülői közösség tagjaival készítettek interjút az óvoda életéről. Ezúton is köszönöm a szülők pozitív hozzáállását, együttműködését. Ezután a három óvodai csoportból 1-1 óvodapedagógussal folytattak beszélgetést a nevelői munkáról, az óvoda életéről, a község életében történő részvételről, az intézmény vezetőjéről. Az óvodai dokumentumokat az oktatási Hivatal informatikai felületén keresztül véleményezték, majd a napirend további részeként a csoportok dokumentációit – a naplót és a fejlődési naplót- nézték át. A vezetővel készített interjúban az intézményi elvárás rendszer azon kérdéseire kerestek választ, amely 7 alpontban 125 szempontra (indikátor) lebontva vizsgálja a minőségi megfelelést. Az interjúk után a szakértők megtekintették a csoportokban folyó munkát, betekintést nyerhettek mindennapi életünkbe. Úgy érzem pozitív benyomással távoztak óvodánkból. Az óvodában folyó nevelői munka pozitív minőségét 03.23-án az Oktatási Hivatal informatikai oldalán megjelent 20 oldalas jegyzőkönyv támasztja alá.

„ZENE OVI” A CSIRI-BIRI ÓVODÁBAN

A 2018/2019-es tanévben indítottuk új kezdeményezésként a Zene Ovit. Havonta egy alkalommal Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes frontembere tart zenés foglalkozást óvodásainknak. Ilyenkor ismerkedünk különböző hangszerekkel, népzenei motívumokkal, együtt énekelünk és óvodai zenés játékokat játszunk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy már kisgyermekkorban találkozzanak a népzenével, tánccal és megismerjék nemzeti hagyományainkat. „Az óvodával, annak zenéjével foglalkozni nem mellékes kis pedagógiai kérdés, hanem országépítés...” Kodály Zoltán A tanév második részében februárban együtt „Farsangoltunk”, márciusban pedig zeneszóval kergettük a telet, „Kiszéztünk”. A gyermekek minden Zene Ovit külön élményként élnek meg. Szívesen beszélgetnek és mesélnek róla. Erről tanúskodnak a foglalkozásokon készült felvételek is. A gyermekek, akik a zene szépségére mindig fogékonyak. „A zene hatása olyan emberformáló erő, amely kihat az egész személyiségre…” Kodály Zoltán


.
A honlapot működteti Csörög község önkormányzata. A honlapot készítette: Molnár László